En İyi İngilizce Öğrenme Uygulamaları

En İyi İngilizce Öğrenme Uygulamaları

İngilizce öğrenmek, herhangi bir sebebe bağlı olmaksızın günümüzün gereksinimleri arasında yer almakta. Artık herkesin ikinci bir dil bilmesi gerektiğini düşünürsek, dünyada en bilinen global dil olan İngilizcenin gerekliliğini hepiniz tahmin etmişsinizdir. Peki öğrenmek için kursa gitmeye, ekstra zaman harcamaya vakti olmayanlar için pratik ve kolay yollarla İngilizce öğreten çeşitli uygulamaların olduğunu size söylesek?  İngilizce kelime öğrenme uygulamaları hakkında sizler için araştırma yaptık ve popüler uygulamaların bulunduğu bir liste hazırladık.

En iyi İngilizce Öğrenme Uygulamaları

Duolingo

Bu ücretsiz İngilizce öğreten uygulama, kolay İngilizce öğrenme uygulamaları içerisinde en bilinenlerin başında yer alıyor. Google’a bağlı olan bu uygulamaya iOS ve Google Play üzerinden ücretsizce ulaşılabilir. Uygulama ilerleyen seviyelere ulaştıkça ve kelime hazneniz arttıkça size bazı cümle kalıpları sunarak bunları okumanızı istiyor. Zaman zaman da yeni cümleler oluşturmanızı isteyerek öğrenmek istediğiniz dilin tam anlamıyla pekişmesine yardımcı oluyor. Bize göre İngilizce dil öğrenme uygulamaları içerisinde aldığı 8/10’luk puanla listemizin gözdesi olmuş durumda.

Udemy

Bu uygulama içerisinde bulunan ücretsiz kurslar, kolay ve pratik bir öğrenme deneyimi sunarak İngilizcenizi geliştirmenizde etkili olacaktır. Bu sebeple İngilizce dil öğrenme uygulamaları içerisinden bizim Udemy’i seçme sebebimiz, özel ders alır gibi beginner düzeyinden başlayarak konuları öğrenme imkanı sunması. Bunun yanı sıra konuşma, okuma ve anlama becerilerinizi geliştirerek doğru bir İngilizce öğrenmiş olacaksınız. Eğer kursu tam anlamıyla bitirirseniz, İngilizceyi rahatça konuşup iletişim kurabiliyor olacaksınız. Ayrıca İngilizce kitapları okuyabilecek, yabancı dizi – filmleri hiçbir altyazı desteği olmadan izleyebileceksiniz. Bunun yanı sıra yabancı dil sınavları için üst düzey bir İngilizceye ihtiyaç duyarsanız, ücretsiz İngilizce öğrenme uygulamaları içerisinde bizim size tavsiyemiz kesinlikle Udemy olacaktır.

6000 Kelime

Kelime dağarcığını geliştirmek isteyen herkesin tercih ettiği ve İngilizce kelime öğrenme uygulamaları arasında sıkça kullanılan bu uygulama, kelime bilginizi en üst düzeylere çıkaracak ve sizi etkin İngilizce öğrenme serüveninizde yalnız bırakmayacak. Kelimeleri öğrenirken ana dili İngilizce olan eğitmenlerin kelime telaffuzu kayıtları sayesinde bu uygulama aynı zamanda tam bir ultra verimli sözlük niteliği de taşıyor. İster yurtdışı seyahatlerinizde, isterseniz şirketinizde yararlı olabilmek adına kullanabileceğiniz bu uygulamayı kolay İngilizce öğrenme uygulamaları arasına dahil etmeyi uygun bulduk.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir;  Qualcomm'un güçlü Nuvia çipleri, Windows'lu bilgisayarlarda Apple'ın M1'ine meydan okumak için geliyor

Cambly

İngilizce pratiği yapmak isteyen herkesi bu uygulamayı denemeye davet ediyoruz.Uygulamayı diğerlerinden ayıran en dikkat çeken özelliklerinden birisi yabancı öğretmenler eşliğinde konuşma ve yazma pratiği yapabiliyor olunması. Farklı uygulamalar deneyip yeterli yararı sağlayamayan ve İngilizcesi orta düzeye yakın olan herkesin, İngilizce öğrenme uygulamaları arasında Cambly, ilk tercih sebebi olacaktır.

English central

Gramer ve canlı derslerle desteklenen bir uygulama olan Englishcentral uygulaması, içeriğindeki birbirinden farklı özellikler sayesinde ücretsiz İngilizce öğrenme uygulamaları arasındaki en uygun seçeneklerden birisi. Uygulama içerisinde bazı satın alımlar sunuyor ancak bunları kullanmadan da uygulamadan yeterli düzeyde faydalanmak mümkün. Derslerin canlı versiyonlarının zoom üzerinden olması ve izleyerek öğrenmek, dökümanlarla bu eğitimlerin desteklenmesi uygulamayı kullanmanız için iyi bir tercih sebebi olacaktır.

Mondly

İleri düzeyde kapsamlı olan İngilizce dil öğrenme uygulamaları içinde son derece başarılı bulduğumuz bir uygulama Mondly. Android ve İOS üzerinden ücretsiz indirilebilen bir uygulama.Yalnızca İngilizce değil aynı zamanda 33 farklı dili de bünyesinde barındırıyor. Dil öğrenme aşamasında alıştırma yapmanıza da olanak veren uygulamanın yine bazı satın alımları mevcut. Ancak bahsettiğimiz diğer ücretsiz uygulamalardan biriyle destekleyerek eğitiminize devam ederseniz, alacağınız verim oldukça yüksek olacaktır.

Busuu

Busuu, ücretsiz İngilizce öğrenme uygulamaları arasında popüler olanlardan. Üyelik ücretsiz ancak özellik geliştirme durumunda cüzi bir ücretle premium olma imkanı sunuyor. Uygulama içerisinde dil geliştirme alıştırmalarının yanı sıra dilin farklı alanlarda kullanımı ile ilgili kategorilere de yer verilmiştir. Yazma ve konuşma becerilerinizi destekleyerek her ders sonunda öğrendiklerinizi yazacağınız not kısmı sayesinde neler öğrendiğinizi test edebilirsiniz. Yine yazdıklarınızın ne kadarı doğru / yanlış hepsini uygulama sayesinde öğrenebiliyorsunuz.

Sizlere, genel itibariyle yararlı olduğuna inandığımız İngilizce kelime öğrenme uygulamaları ile ilgili bir liste sunduk. Dil geliştirmek isteyen herkesin pratik ve kolay şekilde faydalanacağı bu liste sayesinde sizler de İngilizce üzerine pratik yapabilir, dilinizi geliştirebilirsiniz.

hakan çevik

www.kurumsal.cevikmedya.com https://www.buymeacoffee.com/hakancevik

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın